Vauhdikasta menoa moottoriveneurheilussa

Suomen upea luonto tarjoaa otolliset olosuhteet veneurheilulle avovesien aikaan. Urheiluun ja liikuntaan on helppo yhdistää samalla luontokokemus. Kyseisessä lajissa kilpaillaan sekä merellä että sisävesillä. Kilpailutilanteet poikkeavat toisistaan erilaisten ympäristöjen ja sääolosuhteiden vuoksi. Vauhdikas laji sopii melkein kaikille, eikä sen aloittaminen vaadi välttämättä omaa venettä ja valtavaa rahallista panostusta. Erilaisia veneilylajeja on mahdollista harrastaa lähes kaikilla paikkakunnilla, iästä ja sukupuolesta välittämättä.

Harrastus vai kilpailu-ura?

Lajin aloittaminen onnistuu parhaiten ottamalla yhteyttä paikalliseen veneilyseuraan. Niiden kautta saa tietoa oman paikkakunnan harrastus- ja kilpailutoiminnasta. Useat seurat järjestävät kursseja kaikenikäisille, ja nuorten toiminta on useilla paikkakunnilla vilkasta. Kursseilla opetetaan perusvalmiudet merenkäyntiin ja eri veneilylajien taitoja. Useimmiten nuoret aloittavat purjehduksesta, josta osa jatkaa moottoriveneurheilun puolelle. Toiminta tähtää innostamaan uusia harrastajia ja myös kilpailutasolla toimivia lajin pariin.

Moottoriveneiden nopeuskilpailut

Suomessa kisattavat lajit voidaan jakaa kahteen kategoriaan; ratakilpailuihin ja offshore-kilpailuihin. Ratakilpailuissa veneilijät ajavat suljetulla alueella, jonka pituus vaihtelee 600 metrin ja 2000 metrin välillä. Offshore-kilpailuissa taas otetaan mittaa pidemmillä reiteillä, jotka saattavat vaihdella muutamasta kilometristä useisiin kymmeniin kilometreihin. Näiden lisäksi kilpailuja voidaan erotella vesistöjen perusteella. Tapahtumia järjestetään avomerellä, jokialueilla ja vaihtelevissa järviolosuhteissa. Saaristot, väylät ja kivikkoiset alueet tuovat kilpailuihin oman lisänsä.

Kilpailuluokituksen lisäksi veneet jaetaan niiden moottorin, runkotyypin ja koon perusteella eri sarjoihin. Offshore-kilpailuissa sarjoja ovat Off 1-, Off 3-luokat ja pohjoismaiset V-luokat. Ratakilpailuissa luokitukset ovat O-vapaaviritteiset, S-standardimoottorit ja T-yksirunkoveneet. Kaikissa sarjoissa veneitä koskevat vaatimukset koskien painoa, minimimittoja ja muita ominaisuuksia. Moottoriveneurheilun korkein kilpailusarja on nimeltään F1 Powerboat racing, joka vastaa tasoltaan autourheilun F1-sarjaa. Sarjassa on kilpaillut pitkään myös suomalaiskuljettaja Sami Seliö.

F1 Powerboat racing

Korkeimmassa kilpailusarjassa F1 Powerboat racingissä osakilpailuita järjestetään eri puolilla maailmaa, aivan kuten vastaavassa autosarjassakin. Autourheiluun liittyvistä kilpailusta voit lukea lisää osiosta Autourheilun eri luokat. F1 Powerboat racingissä kilpailijoille ja talleille jaetaan maailmanmestaruuspisteitä, joiden perusteella ne rankataan kauden lopussa paremmuusjärjestykseen. Osakilpailut ajetaan noin 2 000 metrin pituisella poijutetulla radalla, ja jokainen etappi kestää 30 minuuttia. Radat muodostuvat yhdestä pitkästä suorasta ja tiukoista kaarteista.

Suurin osa F1-osakilpailuista ajetaan Aasiassa ja muutama Euroopassa. Vuoden 2018 maailmanmestari on amerikkalainen Shaun Torres ja hallitseva tallimestari on Qatar Team. Ensimmäinen moottoriveneiden F1-kilpasarja ajettiin vuonna 1981, ja menestyneimpiä maita ovat olleet Italia, Yhdysvallat ja Ranska. Kilpailijalla tulee olla superlisenssi, jonka menestynyt kuljettaja saa, kun on onnistunut tarpeeksi hyvin alemmissa kilpailusarjoissa. Kilpailijan tulee olla kokenut kuljettaja, joka täyttää terveysvaatimukset.

Kilpailut Suomessa

Suomalainen Sami Seliö ei ole ehkä yhtä tunnettu maailmanmestari kuin autourheilun sankarimme, mutta veneilypiireissä tämä vuonna 1975 syntynyt lohjalainen on jo vanha konkari. Hän on ajanut ensimmäisen F1-osakilpailunsa vuonna 1989 Tampereella ja napannut F1-maailmanmestaruuden kahdesti, kausina 2007 ja 2010. Seliö on ollut kosketuksissa veneilyyn pienestä lähtien, sillä hänen isänsä on veneenvalmistaja Seliö Boatsin perustaja. Seliö kilpailee tällä hetkellä Sharjah teamissä.

Ensimmäinen Suomessa ajettava osakilpailu pidettiin Tampereella vuonna 1998 ja sen jälkeen Helsingissä vuosina 2002 ja 2003. Lahden Vesijärvellä järjestettiin kaksipäiväinen osakilpailu vuonna 2008, ja se ideoitiin Lahden matkailun edistämisen tarkoituksissa. Kansainvälisen tason moottoriveneurheilukilpailut saavat paikalle sellaisiakin, jotka eivät ole aiemmin seuranneet lajia. Viimeiset kisat pidettiin Lahdessa vuonna 2009, ja niitä kerääntyi katsomaan noin 36 000 moottoriurheilun ystävää.

Kilpailuveneet

F1-veneet ovat katamaraaneja, ja niitä kutsutaan myös koppiveneiksi. Niiden maksiminopeus on noin 220 kilometriä tunnissa. Veneiden kokonaispaino on 400 kiloa, josta moottorin osuus on 120 kiloa. Veneiden pituus on 6 metriä ja leveys 2 metriä. F1-sarjan veneet ovat huomattavan nopeita, ja veneistä onkin sanottu niiden muistuttavan enemmän lentokoneita kuin veneitä. Kisatilanteessa kosketuksissa veteen ovat veneen potkuri ja vain muutama sentti pohjaa.

Veneiden olennainen osa on tietenkin runko, joiden toimintakyky joko siivittää tiimit voittoon tai pudottaa kärkitaistoista. Runkojen parhaimmistoon kuuluu BABA-merkki, jonka komponentit ovat kevyitä ja moderneja tehden rungosta sarjan aerodynaamisimman rungon. DAC-merkki hallitsi alaa pitkään ennen BABA:n läpimurtoa, ja BABA:n tavoin sen omistaa entinen moottorivenekilpailija. GTR-merkki on australialainen, ja pitkälti DAC-merkin kopio, jonka suunnittelutyöhön käytetään paljon aikaa ja rahaa.

Kilpailuiden turvallisuus ja ympäristötekijät

Kaikissa moottoriurheilulajeissa turvallisuusasiat pyritään ottamaan vakavasti ja minimoimaan riskit. Moottoriveneurheilussa sääolosuhteet ja erityisesti sen aiheuttamat tuulet tuovat peliin omat vaaratilanteensa. Veneiden korkea nopeus muuttaa sen ajoalustaa tyynelläkin ilmalla, jonka johdosta kuljettajan tulee olla erittäin kokenut veneilijä. Lajissa varaudutaan myös yllättäviin tekijöihin, kuten hyökyaaltoihin, jotka saattavat aiheuttaa volttiin johtavan vaaratilanteen. Kuljettajien tulee käyttää erityistä HANS-niskatukea ja tallien tiedottaa reaaliajassa mahdollisista sääolosuhteiden muutoksista.

Ympäristötekijät ovat nousseet monissa urheilulajeissa aiempaa enemmän esille. Kaikissa moottoriurheilulajeissa ongelmana on usein polttoaineen runsas kulutus ja meluhaitta. Toisaalta moottoriveneurheilukilpailut tuovat järjestäjille näkyvyyttä ja tuloja, joiden avulla on mahdollista kehittää aiempaa kestävämpää matkailua. Järjestäjien vastuulla on myös laadukkaan tapahtuman järjestäminen, jossa otetaan huomioon katsojien vaikutus ympäristöön. Moottoriveneurheilussa kuormitus liittyy vesistöihin ja rannikkoseuduille, joiden kohdalla urheilutapahtumissa olisi löydettävä oikeanlainen balanssi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *