Suomalaiset moottoriurheilun superlupaukset

Suomella on vuosikymmenien perinteet moottoriurheilumaana, joka on tuottanut tasaiseen tahtiin uusia lupauksia vanhojen moottoriurheilutähtien jäädessä eläkkeelle. Kuinka ihmeessä tällainen pieni, vain hieman yli viiden miljoonan ihmisen kansa, on voinut tuottaa jatkuvasti keskuudestaan maailmanmestaruusmateriaalia olevia kuljettajia lähes kaikkiin moottoriurheilun luokkiin, lajeihin ja alasarjoihin?

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, mikä tekee Suomesta hyvän maan kehittyä moottoriurheilijana, ja toisaalta ketkä ovat suomalaiset moottoriurheilun suuret toivot.

Paljon teitä ja paljon kuskeja

Suomalaisten moottoriurheiluintoa pohdittaessa on helppo vetää johtopäätökset Suomen maantieteellisestä sijainnista ja pohjoisten olojen vaikutuksesta tuleviin kuskeihin. Vaikka tällä saattaakin olla hieman vaikutusta, yleisemmin moottoriurheilun entiset supertähdet ovat maininneet tärkeimmäksi syyksi sen, että Suomessa on paljon teitä ja kuskeja, mutta suhteessa vähän ihmisiä. Maanteiden, sorateiden ja syrjäisten asfalttiteiden määrää sekä autojaan virittävien nuorten keskinäistä kilpailuviettiä ei sovikaan vähätellä.

Kattava valmennustoiminta

Kattavan tieverkoston lisäksi yksi tärkeimmistä tulevaisuudenlupausten kehittämisessä on kattava valmennustoiminta, joka on otettu vuosikausia tosissaan lajien välisenä yhteistyönä. Autourheilulla on Suomessa oma juniorimaajoukkue AKK Driver Academy. Juniorimaajoukkue auttaa lahjakkaimpia kuskeja todella nuoresta iästä lähtien harjoittelemaan, syömään ja lepäämään paremmin, jonka lisäksi akatemiassa analysoidaan ajamista yksityiskohtaisesti ja pohditaan ajamistilannetta kokonaisuutena ja henkisenä toimintana. Juniorimaajoukkue lieneekin yksi Suomen autourheilun kehityksen suurista salaisuuksista.

Etenkin suomalaisten kuskien henkistä kestävyyttä ihaillaan usein myös kansainvälisesti, ja opiskelu suomalaiseen sisuun aloitetaankin jo pienestä pitäen. Vaikka moottoriurheilussa, niin kuin missä tahansa muussakin urheilumuodossa tie huipulle on pitkä ja kivinen ja vain harva lupauksista pääsee ammattilaiseksi asti, on Suomen autourheilun juniorimaajoukkueesta tullut todellisia lajien maailmantähtiä. AKK Driver Academyn edellisiä suojatteja ovat esimerkiksi F1-tähdet Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen ja ralliautoilija Esapekka Lappi.

Tulevaisuuden suurlupaukset merkittävimpiin lajeihin

Minkälaisia kuskeja juniorimaajoukkueesta tai sen ulkopuolelta on tulossa moottoriurheilun maailmaan Suomessa? Suurin osa juniorimaajoukkueen ajajista on näyttänyt taitojaan joko rallilajeissa tai kartingissa. Esimerkiksi kartingin Saksan mestari sekä vuoden kartingkuljettaja ja SM-kultamitalisti Paavo Tonteri on nimi, joka kannattaa pistää mieleen. Muita tärkeitä nimiä ovat rallikuskit Jari Huttunen ja Henri Hokkala, rallicrossin lupaus Jesse kallio ja F4 sarjan kuljettaja Juuso Puhakka.

AKK Driver Academy onkin erityisesti hyvin nuorten kuskien ponnistamisväylä kansainvälisille kilparadoille, ja akatemian työssä myös painotetaan sitä, että kansainvälisiin kisoihin kannattaa lähteä mahdollisimman nuorena ajamaan. Tämä on käytännössä ainoa mahdollisuus todistaa omat kyvyt kansainvälisissä ympyröissä, näyttää naamansa kansainväliselle medialle ja mahdollisille sponsoreille sekä ymmärtää henkilökohtaisella tasolla se, minkälainen taso kilpa-ajamisessa on omassa lajissa. Tärkeää on päästä ajamaan lajin maailman huippuja vastaan mahdollisimman aikaisin.

Formulamaailman tuoreita tähtiä ja tulevaisuuden toivoja

Vaikka autourheilun juniorimaajoukkueen tähdistä moni voi päästä vielä pitkälle, tarvitaan siihen työtä ja hermoja, ja monilla ajaminen loppuu ennen kirkkaimpia parrasvaloja. Tämä myös siksi, että suurin osa juniorimaajoukkueen ajajista on reilusti alle 20-vuotiaita. On siis tarpeen kertoa myös, minkälaisia lähitulevaisuuden toivoja Suomesta löytyy, eli sellaisia kuskeja, jotka ovat jo näyttäneet taitonsa kansainvälisissä sarjoissa ja kilpailuissa. Tällaisia kuskeja löytyy lähes jokaisesta suositusta moottoriurheilulajista.

Ensimmäisenä tulevaisuuden, tai ehkä jopa nykyhetken lupauksena, tulee mainita Emma Kimiläinen, joka ajaa upouutta naisten W Series -formulasarjaa. Kimiläinen on profiloitunut erittäin osaavana kuljettajana, jonka moottoriurheilu-ura on jatkunut jo pitkään. Tulevaisuuden toivon Kimiläisestä tekee se, että hän aloitti ainoana suomalaisena kuskina uuden naisille tarkoitetun W sarjan vuonna 2019, ja ajoi viidenteen ruutuun Saksan Norsringillä. Valitettavasti Kimiläinen on kärsinyt vuoden 2019 kaudella loukkaantumisista.

Simo Laaksonen GP3-sarjassa

Simo Laaksonen on vuonna 1998 syntynyt karting- ja formulakuljettaja, joka on ajanut kilpaa 11-vuotiaasta asti. Tällä hetkellä 20-vuotias Laaksonen on kartingin ohella kilpaillut KF-luokissa Suomessa ja ulkomailla, Formula 4 -sarjassa ja myöhemmin GP3-sarjassa. GP3-sarjaa, eli nykyistä Formula 3 -sarjaa Laaksonen on ajanut vuodesta 2018, ja hän nousi ensimmäisellä kaudellaan kauden viimeisessä kisassa myös palkintokorokkeelle ollessaan Abu Dhabin osakilpailussa kolmas.

Laaksonen edusti muutaman kauden espanjalaista Campos Racing -tallia, mutta kaudelle 2019 hän siirtyi hollantilaisen MP Motorsport -tallin riveihin. Vuonna 2019, sarjan ollessa vielä kirjoitushetkellä kesken, on Simo Laaksonen ajanut kuudesta kilpailusta neljä kertaa maaliin ja joutunut keskeyttämään kaksi kertaa. Silti, vaikka hänellä on ollut vuoden 2019 kaudella epäonnea, kannattaa tähän nuoreen formulalupaukseen kiinnittää huomiota lähivuosina hänen ottaessaan kiinteämmän paikan nykyisestä Formula 3 -sarjasta.

Niko Kari ja muiden lajien tähdet

Niko Kari on saanut vuosien varrella jo sen verran julkisuutta, että moottoriurheilun ystäville hänen nimensä lienee tuttu ainakin mediasta. Niko Karia pidetään yhtenä Suomen suurimmista formulatoivoista ja lahjakkaimmista uusista kuljettajista, joka on ajanut kansainvälisiä formulasarjoja jo vuosia. Aikaisemmin F4-sarjasta F2-sarjan kautta F3-sarjaan siirtynyt Kari edustaa vuonna 2019 italialaista Trident Racing -tallia, ja hänellä on kauden kuudesta ensimmäisestä kilpailusta yksi palkintopallisijoitus.

Formulakuljettajien lisäksi Suomesta tulee myös paljon kuljettajia etenkin kaksipyöräisiin moottoriurheilulajeihin. Kaksi huomionarvoista kuljettajaa moottoripyörälajeista ovat nuorten maailmanmestari ja vasta 16-vuotias motocrossia ajava Matias Vesterinen, joka ajaa yhden heikon kauden jälkeen KTM Finlandin riveissä EMX125-sarjaa.

Toinen moottoripyörälupaus on Niki Tuuli, joka ajaa sähköpyörillä ajettavaa MotoE-sarjaa. Vuonna 1995 syntynyt Tuuli voitti uuden MotoE-sarjan ensimmäisen osakilpailun heinäkuussa 2019. Moottoriurheilua seuraavien kannattaa pitää molemmat nimet muistissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *