Naiset ja moottoriurheilu

Autourheilu on ollut miesten hallinnassa aina auton keksimisestä lähtien. Ympäri maailmaa ajettavissa kilpasarjoissa ajaa pääasiassa miehiä, eikä tähän ole näkyvissä suuria muutoksen merkkejä lähitulevaisuudessakaan. Vaikka miehet enemmän tai vähemmän hallitsevat moottoriurheilun maailmaa, aina välillä löytyy myös naisia, jotka nousevat esiin joukosta omalla urallaan kilpa-autoilun saralla. Yhä nykyäänkin naiskuljettajan voi olla hankala saada jalansijaa moottoriurheilussa, jossa heidät nähdään vieläkin lähinnä varikkotyttöinä.

Tunnettuja naiskuljettajia

Vaikka naispuolisia kilpakuljettajia onkin jokseenkin harvassa, moottoriurheilun maailman eri osa-alueilla on kuitenkin kilpaillut useita erittäin menestyksekkäitä ja rajoja rikkovia naiskuskeja. Tässä artikkelissa käydään läpi naispuolisia kilpa-ajajia, jotka ovat omalta osaltaan auttaneet tuomaan tasa-arvoa moottoriurheiluun, vaikka he kilpailevatkin kukin omissa moottoriurheiluluokissaan, kuten NASCAR-sarjassa, Indycarissa tai vakioautosarjoissa. Näiden naisten esimerkki osoittaa kaikille tytöille, että naiset voivat saavuttaa saman kuin mieskuskitkin.

Emma Kimiläinen

Suomessa menestyneistä miespuolisista moottoriurheilijoista on oikea runsaudenpula, mutta naisten puolella yksi nimi on ylitse muiden. Emma Kimiläinen aloitti kilpa-autoilun kolmevuotiaana ja osallistui ensimmäiseen kisaansa viiden vuoden ikäisenä. Viimeiset kolme kautta Emma on ajanut Scandinavian Touring Car Championship -sarjaa, jota ennen hän on ajanut lähinnä vain yksipaikkaisilla kilpa-autoilla. TCR-luokan vakioautoista Emmalla oli kokemusta jo toimiessaan menestyksekkäästi Audin DTM-testikuljettajana.

Emman tavoitteena on pystyä ajamaan kilpaa ammattimaisesti niin pitkään kuin mahdollista ja nousta suuremmille radoille ja suurempiin tapahtumiin. Kilpaa ajamisen, teknologian ja kestävän kehityksen innovaatioiden yhdistäminen kiinnostaa liiketoimintaan ja markkinointiin suuntautunutta Kimiläistä. Moottoriurheilun lisäksi Emma on tullut tutuksi myös monipuolisena mediapersoonana ja kirjailijana. Hän on juontanut omia ohjelmiaan, ollut mukana monissa tuotannoissa ja kommentoinut MTV Sportin Formula 1 -lähetyksiä.

Danica Patrick

Jos Emma Kimiläinen toimii esikuvana kaikille suomalaisille autourheilusta kiinnostuneille nuorille tytöille, Yhdysvalloissa hänen vastineensa on Danica Patrick, jota seuraavat varmasti kaikki moottoriurheilusta kiinnostuneet tytöt siinä missä pojatkin. Danica on kaikkien aikojen menestynein naiskuljettaja sekä Indycar- että NASCAR-sarjojen historiassa. Danica on vain toinen nainen Janet Guthrien lisäksi, joka on ajanut sekä legendaarisen Daytona 500- että Indianapolis 500 -kilpailun.

Dana Patrick ponnahti yleisön tietoisuuteen vuonna 2005, kun hän johti Indy 500 -kisaa 19 kierroksen ajan. Hän sijoittui kisassa lopulta neljänneksi ja nousi välittömästi kaikkien moottoriurheilun ystävien tietoisuuteen Yhdysvalloissa. Hän ajoi seitsemän kautta Indycar-sarjaa vaihtelevalla menestyksellä. Kohokohtana Indycar-urallaan hän saavutti Japanin Indy 300 -kisan voiton vuonna 2008, mikä oli ensimmäinen naiskuljettajan voittama Indycar-kilpailu. Dana siirtyi NASCAR-sarjaan täysipäiväisesti vuonna 2012.

Janet Guthrie

Kun ihmisiltä kysytään naispuolisista NASCAR-kuljettajista, monet nuoremman polven moottoriurheilun ystävistä osaavat kyllä nimetä Danica Patrickin, mutta harva muistaa tuntemattomammaksi jäänyttä sukupuolirajoja autourheilun saralla rikkonutta Janet Guthrieta. Hän oli ensimmäinen nainen, joka kilpaili NASCAR-kisassa osallistuessaan vuoden 1976 World 600 -kisaan. Janet sijoittui kisassa viidenneksitoista legendaarisen seitsenkertaisen NASCAR-mestari Dale Earnhardtin edelle. Janet jatkoi ajamista vuoden 1977 Daytona 500 -kisassa, jossa hän sijoittui kahdenneksitoista.

Janet Guthrie ajoi kilpaa myös Indycar-sarjassa Indy 500 -kisassa. Ensimmäisellä yrityksellään vuonna 1976 hän ei päässyt eteenpäin alkukarsinnoista. Seuraavana vuonna hän pääsi kisaan, mutta joutui peruuttamaan osallistumisensa moottoriongelmien vuoksi. Vuonna 1978 hän kuitenkin sijoittui Indy 500 -kisassa kahdeksanneksi ja hiljensi edellisvuosina kritiikkiä esittäneet epäilijät. Janet joutui kuitenkin lopettamaan uransa melko lyhyeen, koska ei saanut itselleen sponsoria osittain sukupuolensa takia.

Katherine Legge

Isosta-Britanniasta kotoisin oleva Katherine Legge aloitti kilpa-autoilun jo nuorella iällä ja saavutti nopeasti mainetta itselleen. Hän aloitti ammattilaisuransa ajamalla Formula Renault- ja Formula Ford -luokissa. Vuonna 2005 Katherine nimettiin RACER-lehdessä vuoden lupaavimmaksi rata-autoilijaksi. Formula-luokista Katherine siirtyi kilpailemaan Toyota Atlantic Championship -sarjaan, jossa sijoittui kolmanneksi mestaruuspisteissä saavutettuaan kolme voittoa ja viisi palkintokorokesijaa kauden aikana. Hän myös voitti kauden ensimmäisen kisan.

Aiemmin mainittujen Danica Patrickin ja Janet Guthrien lisäksi Indy 500 -kisan ajaneiden naiskuljettajin lista on lyhyt, mutta Katherine pääsi samalle listalle ajettuaan muutaman kauden Indycar-sarjassa. Indycar-sarjan jälkeen Katherine siirtyi urheiluautoluokkaan, jossa hänen tähän mennessä menestyksekkäin kautensa oli 2017. Katherinen tiimi voitti sarjassa kaksi osakilpailua ja sai neljä palkintopallisijaa, mikä toi kuudennen sijan sarjan loppupisteissä. Katherinen ura jatkuu edelleen kirkkaana.

Christina Nielsen

Vuonna 1992 syntynyt tanskalainen Christina Nielsen on listamme nuorin kuljettaja. Christina aloitti kilpauransa moottoriajoneuvojen parissa ajamalla kartingia teini-ikäisenä. Hän siirtyi nopeasti urheiluautoluokkaan ajamaan Saksan Porsche Carrera Cup -sarjaan. Pian Christina suuntasi Yhdysvaltoihin, jossa hän ajoi NGT-tallissa United Sports Cars Series -sarjaa vuonna 2014. Seuraavana vuonna hän siirtyi Aston Martinin talliin, jonka kilpa-autolla hän saavutti viisi palkintopallisijoitusta kauden aikana.

Vuonna 2016 Christina Nielsen siirtyi ajamaan Ferraria Scuderia Corsaan ja voitti GT Daytona -luokan mestaruuden. Hän saavutti voitot muun muassa legendaarisissa kestävyyskisoissa Sebringin 12 tunnin ajossa ja Glenin kuuden tunnin ajossa. Seuraavana vuonna Christina hankki kaikkiaan seitsemän palkintokorokesijaa, joihin sisältyi voitto Laguna Seca -kilpailussa. Tämä takasi hänelle lopulta toisen peräkkäisen mestaruuden, mikä tekee hänestä yhden harvoista moninkertaisista naispuolisista mestaruuskuljettajista – vieläpä alle 30-vuotiaana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *