Monipuolinen moottoripyöräurheilu

Moottoripyöräurheilu kattaa alleen kaikki moottoripyörillä kisailtavat urheilulajit. Merkittävimpiä pääalalajeja ovat muun muassa ratamoottoripyöräily, off-road-ajaminen radalla tai avoimessa maastossa sekä speedway-ajo, jossa alustana voi toimia esimerkiksi jää. Muihin kategorioihin kuuluvat esimerkiksi ylämäkiajo, kiihdytysajo ja nopeusajo. Valtaosaa virallisista lajeista hallinnoi Sveitsissä Genevessä päämajaansa pitävä kansainvälinen moottoripyöräilyliitto Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM). Tässä artikkelissa käydään läpi suosituimpia moottoripyöräurheilun lajeja.

Ratamoottoripyöräily

Ratamoottoripyöräily on moottoriurheilua, jossa kisataan päällystetyllä radalla. Kisoja voidaan ajaa joko suljetulla radalla tai katukisana, jolloin käytetään tilapäisesti suljettuja julkisia teitä. Perinteisesti kilpailuja ajettiin lähes ainoastaan julkisilla teillä, mutta turvallisuusasiat johtivat lopulta siihen, että kisoja ajetaan nykyisin lähinnä tarkoitusta varten rakennetuilla kilparadoilla. Ratamoottoripyöräilyn juuret ovat Länsi-Euroopassa ja Isossa-Britanniassa, missä moottoripyörät alkoivat yleistyä 1900-luvun alkupuolella. Ratamoottoripyöräily jakautuu useisiin alalajeihin.

Perinteiset katukisat

Ratamoottoripyöräilystä käytetään englanniksi nimitystä “road racing”, mistä tulee myös usein moottoripyörien yhteydessä nähty lyhenne RR. Alun perin ratamoottoripyöräilykisat järjestettiinkin englanninkielisen nimen mukaisesti suljetuista yleisistä töistä muodostetuilla radoilla. Tämä oli tavanomaista vielä muutamia vuosikymmeniä sitten, mutta nykyään vain muutamia tällaisia katukisoja järjestetään yhä. Suurin osa näistä kisoista ajetaan Euroopassa. Kisoja ajatetaan väliaikaisesti suljetuilla yleisillä tieosuuksilla, joiden sulkemisesta huolehtivat paikalliset viranomaiset.

Perinteisistä katukisoista on jäljellä tätä nykyä kaksi mestaruussarjaa, International Road Racing Championship, jonka yksi osakilpailu ajettiin vuonna 2016 Suomessa Imatralla, sekä Duke Road Racing Rankings -sarja, joka sisältää valtaosan vuosittain ajettavista katukisoista. Sarjan tunnetuimpiin osakilpailuihin kuuluvat Mansaaren TT-ajot, joka on maailman vanhin moottoripyöräkilpailu. Suomessa tunnetuin katukisa on Imatran Moottorikerhon järjestämä Imatranajo, joka toimi vuosina 1964–1982 Suomen osakilpailuna ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruussarjassa.

Moottoripyöräilyn Grand Prix

Moottoripyöräilyn Grand Prix eli MotoGP viittaa kansainvälisen moottoripyöräurheiluliitto FIM:n hallinnoimaan ratamoottoripyöräilytapahtumien korkeimpaan luokkaan. Itsenäisiä moottoripyöräkisoja on järjestetty aina 1900-luvun alkupuolelta saakka ja suurimmat kansalliset kisat saivat usein Grand Prix -tittelin. FIM perusti vuonna 1949 ratamoottoripyöräilyn mestaruussarjan, joka tarjosi mahdollisuuden yhteisten sääntöjen ja pisteiden käyttämiseen niin, että valikoidut tapahtumat voitiin laskea virallisiin MM-sarjan pisteisiin. MotoGP on vanhin moottoriurheilun maailmanmestaruussarja.

Grand Prix -moottoripyörät on valmistettu pelkästään rata-ajoa varten, eikä niitä yleensä ole saatavilla ostettavaksi tai ajettavaksi laillisesti yleisillä teillä. Tässä mielessä MotoGP eroaa useista muista sarjatuotantoisiin tehdasmalleihin perustuvista kisoista, kuten Superbike-luokan MM-kisoista, jossa ajetaan yleisesti saatavilla olevista katupyöristä muokatuilla versioilla. Tänä päivänä tunnetuin suomalainen MotoGP-kuljettaja on Mika Kallio, joka ajaa tällä hetkellä Moto2-luokassa. Kallio on ajanut urallaan kolme MM-hopeaa ja yhden pronssin.

Motocross

Motocross vastaa ratamoottoripyöräilyä – siinä kilpaillaan useilla moottoripyörillä suljetulla radalla, mutta sillä erotuksella, että sitä ajetaan asfaltoimattomalla pinnalla. Motocross-ratoja on rakennettu useille erilaisille pinnoille, kuten soralle, hiekalle, mudalle, ruoholle ja niin edelleen. Yleensä motocross-radoilla esiintyy myös korkeuseroja, joko luonnonmukaisia tai rakennettuja. Moottoripyörien teknologinen kehitys varsinkin jousituksen osalta on johtanut siihen, että radoilla esiintyy paljon hyppyreitä, joista pyörät nousevat korkeaan ilmalentoon.

Motocrossin lähtö eroaa ratamoottoripyöräilystä siten, että motocrossissa kaikki kilpailijat lähtevät liikkeelle yhtä aikaa rinta rinnan. Jopa neljäkymmentä kuskia yrittää selviytyä johtoasemassa ensimmäisestä mutkasta, mistä toisinaan saa erillisen palkinnon. Voittaja on se kuljettaja, joka tulee ensimmäisenä maaliviivan yli joko tietyn kierrosmäärän, ajan tai niiden yhdistelmän täytyttyä. Motocrossissa on lukuisia eri luokkia muun muassa moottorin, kilpailijan iän tai mahdollisen sivuvaunun perusteella.

Enduro

Enduro on maastossa ajettavaa moottoripyöräurheilua, jossa keskitytään pääasiassa kilpailijan tasaiseen suoritukseen. Perinteisissä kisoissa kilpailijat ajavat yli 15 kilometrin mittaisen radan, joka kulkee maastossa ja usein metsien läpi. Rata koostuu erilaisista etapeista, joiden läpäisyyn on aikatavoite. Tavoite on saavutettava täsmällisesti, sillä sekä sen ylittämisestä että alittamisesta saa rangaistuspisteitä. Jotkut etapit ovat tarkoituksellisen tiukkoja ja osa taas rennompia, että kuljettaja palautuu.

Kisoissa on myös erilaisia erikoiskokeita, joita käytetään pisteyttämiseen. Erikoiskokeet ajetaan vaihtelevasti erilaisessa maastossa. Nämä hankalat etapit ovat nopeuskilpailuja, joilla tavoitellaan mahdollisimman nopeaa aikaa toisin kuin normaaleilla etapeilla. Yleensä kilpailu kestää 3–4 tuntia, mutta pidemmätkään kisat eivät ole harvinaisia. Varsinkin kansalliset ja kansainväliset mestaruuskisat vievät useita päiviä, jotka sisältävät myös huoltoaikaa erikseen rajoitettuna aikana tai kisan ollessa käynnissä.

Speedway ja jääspeedway

Speedway-ajoissa neljä tai jopa kuusi kuljettajaa ajaa toisiaan vastaan vastapäivään neljä kierrosta ovaalinmuotoista rataa. Speedway-moottoripyörät ovat erikoisvalmisteisia pyöriä, joissa on ainoastaan yksi vaihde eikä lainkaan jarruja. Kisat ajetaan tasaisella ovaalinmuotoisella hiekkapintaisella radalla. Kilpailijat käyttävät hiekkapintaa saadakseen pyöränsä sivuluisuun vauhdin hidastamiseksi mutkissa. Suorilla osuuksilla moottoripyörien nopeus ylittää 110 km/h. Speedway-kisoissa kuljettajilla onkin oltava hyvät suojat, sillä laji on melko vaarallinen.

Vaikka hiekkapintaisilla radoilla ajettava speedway on Suomessa jokseenkin pieni laji, kuuluu maamme jääspeedwayn suurmaihin. Jääspeedway on nimensä mukaisesti speedway-kisoista kehitetty talvinen versio, jossa erikoisvalmisteisilla moottoripyörillä ajetaan kilpaa jäällä. Tyypillisesti 400 metrin mittaista tasaista jäärataa ajetaan neljän kilpailijan ryhmissä neljän kierroksen verran, ja näitä neljän kierroksen eriä ajetaan yhdessä kilpailussa noin 15–25. Radan ympärillä on tavallisesti lumesta tehty suoja-aita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *