Autourheilun eri luokat

Autourheilu on moottoriurheilua, jossa autoilla ajetaan kilpaa erilaisissa olosuhteissa. Autoilla on kisattu heti auton keksimisestä lähtien ja vielä varhaisemmillakin malleilla. Ensimmäiset maininnat autokilpailuista ovat vuodelta 1867, kun kaksi höyryllä toimivaa autoa mitteli 13 kilometrin mittaisessa kilpailussa Manchesterissa jo lähes kaksi vuosikymmentä ennen polttomoottorilla varustetun auton keksimistä. Useimmat alkuvaiheen kisat järjestettiin lähinnä auton luotettavuuden osoittamiseksi myyntilukujen kasvattamiseksi.

Autokilpailuista tuli valmistajille nopeasti tärkeä keino esitellä tuotteitaan. 1930-luvulle tultaessa valmistajat kehittivät jo erikoisautoja kilpailuja varten. Nykyhetkeen tultaessa autourheilu on kasvanut kasvamistaan, ja tänä päivänä autourheilussa on lukemattomia erilaisia luokkia. Autourheilu voidaan jakaa muun muassa rata-autoiluun ja sen alaluokkiin, ralliin, kiihdytysajoihin, kestävyysajoihin, vakioautoluokkaan sekä moniin muihin suurempiin tai pienempiin kategorioihin.

Tässä artikkelissa tutustutaan muutamaan yleisimpään autourheiluluokkaan.

Formula 1

Formula 1 -sarjaa pidetään autourheilun kuninkuusluokkana. Formula 1 kuuluu niin sanottuun avopyöräisten luokkaan, jota edustaa myös Yhdysvalloissa suositumpi IndyCar-sarja. Formula 1:n juuret ovat Euroopassa ja sarjaa ajetaan vain katu- ja kilparadoilla. Tässä luokassa suuressa roolissa ovat autojen teknologia ja aerodynamiikka. F1-autolta on mitattu yli 370 km/h nopeus kilpailussa. Formula 1 -sarjan merkittävimpiin osakilpailuihin kuuluvat muun muassa Monacon, Italian ja Britannian GP:t.

Formula 1 -kauden päätteeksi kruunataan sekä kuljettajien että valmistajien mestarit. Suomalaiset kuljettajat ovat menestyneet Formula 1:ssä maan väkilukuun nähden poikkeuksellisen hyvin, sillä maa on tuottanut jo kolme maailmanmestaria, Keke Rosbergin, Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen. Formula-autoluokkiin kuuluvat ykkösen lisäksi myös Formula 2, Formula 3 ja Formula 4. Formula 1 -sarjaa ajetaan monien kilpasarjojen tapaan kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n alaisuudessa.

Ralli

Ralli kuuluu Formula 1:n lisäksi suomalaisten autourheilusuosikkeihin ja harrastajamääriltään Suomi onkin rallissa omalla tasollaan. Ralliautoilu kansainvälisellä ja monilla kansallisilla mestaruustasoilla jaetaan kahteen luokkaan hyväksyttyjä sarjatuotantoisia autoja: sarjatuotantoautojen N-ryhmään sekä enemmän muokattujen autojen A-ryhmään. Autossa on kuljettaja ja hänen kartanlukijansa, jotka ajavat kilpaa muita osallistujia vastaan suljetuilla yleisillä teillä tai maastoalueilla lähtöpisteestä loppupisteeseen mahdollisimman nopeasti. Yleensä rallissa ajetaan tietty määrä erikoiskokeita tietyssä maastossa.

Rallin kuninkuussarja on World Rally Championship, jota on ajettu vuodesta 1973 lähtien. Tunnettuja WRC-osakilpailuja ovat esimerkiksi Monte Carlon ralli, Argentiinan ralli sekä Suomen ralli, joka tunnetaan pääsponsorinsa mukaisesti myös Neste-rallina. Kisaa on järjestetty yhtäjaksoisesti Jyväskylässä jo vuodesta 1951 lähtien eri nimillä. Vuonna 2018 ajetun rallin voittajaksi selviytyi Toyotalla ajanut virolainen Ott Tänak, jonka tallikaveri Jari-Matti Latvala sijoittui kolmanneksi.

Karting

Karting on rata-autoilua, jossa ajetaan neljärenkaisilla avopyöräisillä ajoneuvoilla, joita kutsutaan karting-autoiksi tai mikroautoiksi. Yleensä karting-kisoja ajetaan muihin ratakisoihin nähden pienemmäksi skaalatuilla radoilla, mutta joitain ammattimaisia karting-sarjoja ajetaan myös täysimittaisilla radoilla. Karting on nähty yleisesti ponnahduslautana suurempiin autourheiluluokkiin siirtymisessä. Esimerkiksi Kimi Räikkönen, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Michael Schumacher ja monet muut Formula 1 -kuljettajat ovat aloittaneet karting-luokista.

Karting nähdään yleisesti kaikkein taloudellisimpana autourheilumuotona. Vapaa-ajan harrastuksena kartingia voi ajaa lähes kuka tahansa ja moottoriurheiluna se kuuluu FIA:n säännösten alaisuuteen. FIA myöntää kilpailulisenssejä jo 8 vuotta täyttäneille. Karting-ratoja löytyy Suomesta kaikilta suurimmilta paikkakunnilta, joten harrastus on useimpien ulottuvilla. Karting-harrastuksen aloittaminen onnistuu parhaiten liittymällä paikalliseen autourheiluseuraan, jonka kautta pääsee tutustumaan harrastuksen eri osa-alueisiin, joissa riittää opittavaa useiksi vuosiksi.

Kiihdytysajot

Kiihdytysajoissa eli drag racingissa osallistujan tavoitteena on ajaa ajoneuvollaan mahdollisimman nopeasti suora, tyypillisesti neljännesmailin pituinen matka lähtemällä liikkeelle pysähdyksistä. Kilpailuluokasta riippuen autoille voidaan antaa tai olla antamatta yhteinen lähtömerkki. Kiihdytysajoja ajetaan kaikenlaisella kalustolla vakiokuntoisista sarjatuotantoautoista aina erikseen tarkoitusta varten rakennettuihin niin sanottuihin dragstereihin. Maaliviivan kohdalla autolta mitataan sekä matkaan kulunut aika että nopeus, jotka vaihtelevat eri luokissa suuresti.

Drifting

Drifting on ajotekniikka, jossa kuljettaja yliohjaa autoa tarkoituksellisesti, jolloin takarenkaiden tai kaikkien renkaiden pito katoaa, mutta kuljettaja pitää auton hallinnassa ajaessaan auton mutkan läpi. Drifting-kilpailut alkoivat yleistyä Japanissa 1970-luvulla, minkä jälkeen ne ovat saavuttaneet suosiota kaikkialla maailmassa. Drifting-ajoa arvioidaan nopeuden, kulman, näyttävyyden ja mutkissa käytetyn ajolinjan perusteella. Tuomarit määrittävät yleensä halutun ajolinjan sekä tärkeät ajoalueet, jotka tuovat kuljettajalle pisteitä.

Urheiluautoluokat

Urheiluautokilpailuissa ajetaan GT-luokan urheiluautojen tuotantoversioilla ja erikseen tarkoitusta varten rakennetuilla urheiluautojen prototyypeillä kilpailuluokasta riippuen suljetuilla kilparadoilla. Urheiluautoluokan merkittävin mestaruussarja on FIA World Endurance Championship ja GT-autoilun pääsarjana ajetaan FIA GT1 World Championship -sarjaa. Merkittäviin GT-mestaruussarjoihin kuuluu myös Japanissa ajettava Super GT -sarja sekä International GT Open -sarja GT2- ja GT3-luokan autoille. GT-sarjoja ajetaan ammattilaissarjojen lisäksi myös amatööritasolla kansallisesti.

Vakioautoluokka

Vakioautoluokka, eli stock car racing, on autourheilua, jota harrastetaan pääosin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Myös esimerkiksi Saksassa ajettava DTM kuuluu virallisesti vakioautoluokkaan, mutta siinä käytettävät autot ainoastaan näyttävät sarjatuotantomallien esikuviltaan, eikä niillä ole juuri tekemistä tehdasmallien kanssa. Vakioautoluokan suurin järjestö on amerikkalainen NASCAR, jonka kilpasarja on ammattimaisen vakioautoluokan ehdoton kärkisarja maailmassa. Sarjassa käytettävät autot olivat alun perin sarjatuotantomalleja, mutta niitä on muokattu rajusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *